hits

juni 2017

Nei til fitnessau!

Løsningen på norsk rovdyrpolitikk er ikke å kritisere vekten til norske sauer og avle frem fitnessauer, slik MdG foreslår. Senterungdommen sier nei til #saushaming og et kroppsideal som er uoppnåelig for sauer flest. Ja til sauer av alle slag!Skjermdump: Sauen Shaun, NRK

I går kunne vi lese at leder i rovviltnemnda for Oslo, Akershus og Østfold og fylkesleder i MdG, Øyvind Solum, kritisere norsk kvitsau, den vanligste rasen i Norge, som en tung og stor sau. Solum hevder at frem til norske bønder forsøker å avle frem raskere saueraser er det ikke gjort nok for å forhindre tap til rovdyr som ulv.

Senterungdommen reagerer sterkt på denne kritikken av norske sauer som tunge og store. Vi ønsker sauer av alle slag, ikke bare fitnessauer! For flertallet av norske sauer i dag vil det idealet som Solum maler frem være uoppnåelig og føre til et sterkt kroppspress for sauer i hele landet. Senterungdommen setter pris på fete og friske sauer som blir til sunn norsk mat, i stedet for veddeløpssauer avla for å springe fra rovdyr.

Det blir ofte høy temperatur når rovdyrpolitikk diskuteres og Senterungdommen er en forkjemper for at matproduksjon skal ha forrang for rovdyr i Norge. På tross av standpunkt i rovdyrdebatt bør vi enes om at fitnessau er en dårlig idé og at sauer er #fitnok som de er.